A2 House / VPS Architetti

first_img Year:  CopyAbout this officeVPS ArchitettiOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentAdaptive reuseCastelmuzioHousesRefurbishmentItalyPublished on May 31, 2014Cite: “A2 House / VPS Architetti” 31 May 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses ArchDaily A2 House / VPS Architetti photographs:  Pierluigi DessìPhotographs:  Courtesy of Pierluigi Dessì+ 31 Share 2011 Architects: VPS Architetti Area Area of this architecture project 2011 Area:  540 m² Area:  540 m² Year Completion year of this architecture project Projectscenter_img CopySave this picture!© Pierluigi DessìRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. The project called for the transformation of the farmhouse into a residence, adapting the structure to the clients’ requirements by redesigning the interior layout, restoring and renovating the facades, and providing new mechanical systems.Save this picture!Floor PlanThere was no increase to the existing historic volumes. A series of service volumes in very poor conditions were demolished to reveal the building’s original structure. The program called for the design of a weekend home (540 square meters/5800 square feet) on three levels to be used for the social and artistic life of the owners – a film producer and an art collector.Save this picture!© Pierluigi DessìThe building is connected to the historic religious structure by a sandstone arch, contemporaneous with the Romanesque church. The Pieve (Church) of Santo Stefano in Cennano is located to the west of Castelmuzio along the Pieve country road. The church was constructed on a sacred Etruscan site, evidenced by the many graves, urns and inscriptions unearthed in the area. The site later became a pagan temple and finally a Christian church, located along an important medieval pilgrimage route and rebuilt in the Romanesque style in the second half of the 12th century.Save this picture!© Pierluigi DessìThe three apses have survived while the interior is now a single nave. The Parish declined in the 14th and 15th centuries until it was completely abandoned. The church was restored in more recent times. The property annexed to the church (perhaps once used to host pilgrims along the pilgrimage route and more recently as a farmhouse) was already included in the Leopold Cadastre from 1865 but was presumably built in previous eras.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessGEH House / I.R.A.Selected ProjectsJuuL House / NKS ArchitectsSelected Projects Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/510776/a2-house-vps-architetti Clipboard Italy A2 House / VPS ArchitettiSave this projectSaveA2 House / VPS ArchitettiSave this picture!© Pierluigi DessìHouses, Adaptive Reuse•Castelmuzio, Italy “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/510776/a2-house-vps-architetti Clipboard Year:  “COPY”last_img read more